Kayaklı Koşu Genç ve Yıldız Milli Takım Aday Kadroları Ağrı’da Kampa Girdi

Türkiye Kayak Federasyonu Kayaklı Koşu branşında yeniden revize ettiği sistemi teknik ekibiyle birlikte tıkır tıkır işletiyor. Plan doğrultusunda Milli Takım aday kadrosu Ağrı’da 20 günlük uzun soluklu bir kampa girdi. 29 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında sürecek kampa toplam 20 sporcu davet edildi. Kampın ilk günü akşam yemeği sonrasında sporcular, antrenörler ve Kayaklı Koşu Branş Sorumlusu Ali Yılmaz’ın katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ali Yılmaz toplantı sonrasında ilerisi için umut vadeden bir sporcu kadrosu ile çalıştıklarını dile getirirken, “Teknik ekip olarak ortaya koyduğumuz ortak plan kapsamında hazırlıklarımıza devam edip, sportif anlamda kazandığımız alışkanlıkların iyice oturması için bu kampta da elimizden geleni yapacağız. Genç ve Yıldız Milli Takım aday kadrolarımız yaz sezonu süresince yüksek motivasyonla verimli bir şekilde çalıştılar. Bu kampa alt yapıdan bazı sporcuları aday kadromuza dahil ettik, aday kadroların dışında kalan sporculara yakın zamanda bir fırsat daha tanıyacağız. Bundan sonraki dönemlerde Yıldız Milli Takımımızdan gelecek olan sporcularla birlikte Genç Milli ve A Milli Takım kadrosuna girmek için üst seviyede bir rekabet olacak. Sistemimiz iyi işliyor ve bu durumun sonucunda da kazanan ülkemiz ve milli takımımız olacaktır” şeklinde konuştu.

Ağrı’da başlayan kamp iki ayrı ekipten oluşuyor.

  • Gençler Dünya Şampiyonasına hazırlanan Genç Milli Takım aday kadrosu Cemalettin Budak, Osman Yılmaz, Büşra Güneş ve Ömer Yusufoğlu antrenörlüğünde,
  • EYOF 2019 yarışmalarına hazırlanan Yıldız Milli Takım aday kadrosu Oleksander Averin ve Celal Apak antrenörlüğünde ilk çalışmalarına 30 Eylül 2017 tarihinde başlayacak.

Kayak Sever olarak Genç ve Yıldız Milli Takım aday kadrosunda yer alan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Faruk Karataş

1987 yılında başlayan kayak macerası hız kesmeden devam ediyor. Eski milli sporcu, kayak antrenörü. Kış sporlarıyla ilgili araştırma yapmayı ve edindiği bilgileri paylaşmayı seviyor. Kayak, snowboard ve diğer tüm kış sporları hakkında kaliteli içerikler üretip insanların faydasına sunmak amacıyla kayaksever.com sitesini kurdu.

İlginizi Çekebilir

Başa dön tuşu
error: İçerik kopyalanamaz !!