Kayakçılar için en önemli 7 güvenlik kuralı

Kayakçılar ve diğer kış sporlarıyla uğraşanların yanı sıra, kayak merkezinde konaklayanların ve günü birlik ziyaretçilerin sağduyularını ve kişisel farkındalıklarını arttırabilecek/katkı sağlayabilecek en önemli 7 güvenlik kuralını sizler için derledik.

Bu 7 güvenlik kuralını “Sorumluluk Yasası” olarak da isimlendirebiliriz.

Sizin ve Çevrenizdekilerin Güvenliği İle İlgili Sorumluluklarınızda En Önemli 7 Kural

  1. Kayarken daima kontrolü elinizde bulundurun, bu şekilde çevrenizdeki kayakçıları ve nesneleri daha çabuk algılayabilirsiniz. Araba kullanırken hızımızı arttırdıkça çevre ve nesnelere olan algımızın düşerek tüm dikkatimizi yola verdiğimiz gibi, kış sporlarında da kontrolsüz hız çevresel ve nesnel algımızın yoğunluğunu köreltir.
  2. Kayak yada snowboard ile kayarken önünüzde kayanlar daima öncelikli yol ve pist kullanım hakkına sahiptir. Onların yön değiştirme durumlarına ve hızlarına göre hareket etmek arkada kayanların sorumluluğundadır.
  3. Kayarken pist ortasında aniden durmayınız, durduğunuz alan arkadan gelenlerin görüş mesafesinde olmayabilir. Bu ani duruşunuz sizi ve çevrenizdekileri ciddi bir şekilde tehlikeye sokabilir. Mutlaka durmanız gerekiyorsa pist ortasında durmak yerine pistin kenar bölgelerinde ve görünür bir şekilde durmayı tercih edin.
  4. Kaymaya başlayacağınız alanı belirledikten sonra, kaymaya başlamadan önce her yönü dikkatlice kontrol edin. Kontrolsüz ani bir çıkış sizi ve pistteki insanları tehlikeye sokabilir.
  5. Kayak ve snowboard donanımlarınızın Dünya ve Avrupa standartlarında olmasına dikkat edin. Kayak ve snowboard malzemelerinizi bilinen ve tanınan yerlerden satın alın. Kayak kaskı yerine bisiklet kaskı da takabilirim diye sakın düşünmeyin. İnternet üzerinden online alış veriş yaparken menşei belirsiz donanımları satın almayın.
  6. Kayak merkezlerindeki tüm uyarı levhalarına ve işaretlere dikkat edin, kapalı pistlere ve pist dışı arazilere girmeyin.
  7. Mekanik tesisleri ve liftleri kullanmadan önce biniş ve iniş becerilerine sahip olmanız gerekir. Bu noktada tecrübesiz iseniz mutlaka sorumlu personelden bilgi ve destek isteyin.

Yazımızı beğendiyseniz ebeveynler için derlediğimiz güvenlik ipuçları yazımızda ilginizi çekebilir.

Bu detayları bilmek ve uygulamak sizin sorumluluğunuzdur.

Bilinçli olun, güvende kalın!

Faruk Karataş

1987 yılında başlayan kayak macerası hız kesmeden devam ediyor. Eski milli sporcu, kayak antrenörü. Kış sporlarıyla ilgili araştırma yapmayı ve edindiği bilgileri paylaşmayı seviyor. Kayak, snowboard ve diğer tüm kış sporları hakkında kaliteli içerikler üretip insanların faydasına sunmak amacıyla kayaksever.com sitesini kurdu.

İlginizi Çekebilir

Başa dön tuşu
error: İçerik kopyalanamaz !!