Kış Turizmi ve Bitlis

Ülkemizde kış sporlarına ve kış turizmine olan ilgili her yıl artıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en fazla kar yağan illerinden olan Bitlis, sahip olduğu 3 kayak merkezinde, her yıl lisanslı sporcu yetiştiriliyor.

Kar potansiyeliyle kış turizminin ideal kentlerinden olan Bitlis, son yıllarda hizmete giren 3 kayak merkeziyle çok sayıda lisanslı sporcuya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin en fazla kar alan illerinden olan Bitlis, El-Aman ve Nemrut kayak merkezleriyle kayak merkezi sayısı bakımından da bölgede önemli bir potansiyele sahip.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce her yıl çok sayıda lisanslı sporcunun yetiştirildiği tesisler, sporcuların, yörede yaşayan vatandaşların ve çevre illerdeki kayakseverlerin akınına uğruyor.

Bazı kayak severler tarihi El-Aman Hanı mevkisinde, bazıları da Nemrut Kayak Merkezi’nde, Van Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde kayağın keyfini yaşıyor.

El-Aman ve Nemrut olmak üzere Bitlis’de 3 kayak merkezi bulunuyor. Bu tesislerden sporcu ve kayakseverler istifade ediyor. Siirt, Van, Hakkari ve Diyarbakır’dan kayak yapmak için gelenler de var. Kayak merkezlerinde suni kar sistemi olmadığı için kayak sezonu kısa sürüyor. Bunun için Türkiye Kayak Federasyonu‘nun destek olması bekleniyor.

Ailesiyle Siirt’ten Bitlis’e gelerek El-Aman Hanı Kayak Tesisi’nde kayak yapan Yelda Kaplan ise Siirt’te yaşadıklarını ve orada havaların sıcak olmasından dolayı kayak yapamadıklarını belirterek, “Siirt’te kayak yapma imkanımız yok. Yakın olduğu için Bitlis’e geldik. Bitlis’te gayet güzel tesisler var” diye konuştu.

El-Aman Kayak Merkezinde kayak yapan Gürkan Olcay da tesisin Bitlis için büyük bir nimet olduğunu bildirerek, “Bu tesisi ilimize kazandıran yetkililere teşekkür ediyorum. Bitlis, Türkiye’de en fazla kar alan illerinden biri. Burada kaymanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: www.sabah.com.tr

Faruk Karataş

1987 yılında başlayan kayak macerası hız kesmeden devam ediyor. Eski milli sporcu, kayak antrenörü. Kış sporlarıyla ilgili araştırma yapmayı ve edindiği bilgileri paylaşmayı seviyor. Kayak, snowboard ve diğer tüm kış sporları hakkında kaliteli içerikler üretip insanların faydasına sunmak amacıyla kayaksever.com sitesini kurdu.

İlginizi Çekebilir

Başa dön tuşu
error: İçerik kopyalanamaz !!